Gamma pénztárgépfiók-család

Nagy szilárdságú, csapágysines, három kulcsállásos fiókcsalád.

FUNKCIONALITÁS ÉS RUGALMASSÁG:
A Gamma fiókok egy évek óta a piacon lévő termékcsoportot alkotnak. A tizenkét alapváltozatban gyártott termékek a méretben és a belső elrendezésben különböznek. A felhasználó a szükségleteihez legjobban illő modellt választhatja, figyelembe véve a fiók befogadóképességét és méreteit. A befogadóképesség a mozgó papírpénz tartó és a fémpénz tartó rekeszek számát és a váltópénz tartó nagyságát jelenti. A kiegészítő felszerelések közül ajánlatunkban megtalálhatóak a zárral ellátott fedők, melyek rendeltetése a pénzzel megtelt betétek gyors és biztonságos elszállítása. A fedőt a pénztárgép fiók belső részére helyezhetjük, így azt lezárhatjuk és a fogantyúk segítségével elszállíthatjuk.

FIÓKOK VEZETŐELEME:
A mozgó vezetőelemek (acél csapágyak) alkalmazása a hagyományosan használt görgők helyett jelentősen befolyásolja a fiókok tartósságát, azok folyamatos és kényelmes használatát. Ezen kialakításnak köszönhetően a fiókok meghibásodása minimális.

NAGY SZILÁRDSÁG:
A fiók tartósságát biztosítja, hogy a homlokelem színezett műanyagból készült. Ez kizárja az esztétikai állagromlást, a fiókok festett részeiről a festék lepattogzását.

PAPÍRPÉNZEK:
A papírpénz férőhely két szintes, mivel a felső leszorítók alatt is tárolhatók papírpénzek a papírpénz tartó rekeszek felemelésével. Ez a  megoldás segít rendszerezni a pénztáros munkáját: hasznos lehet átmeneti időszakokban, például az Euro bevezetésekor (Euro és Forint elkülöníthető egy fiókban). A kivehető papírpénztartók az A12 és A22 (3 mozgó tartó), a B12 és B22 (4 mozgó tartó), illetve a C12 és C22 (5 mozgó tartó) változatban léteznek.

FÉMPÉNZEK:
A fémpénz rekeszek méretei és mennyisége a változó igényekhez igazodva könnyen módosítható (pl. az Euro bevezetésekor). Az A11, A12, B11, B12, C11, C12 fiókok esetén egy sorban találhatóak a fémpénzek, műanyag rekeszekkel cellákra bontva. A műanyag rekeszek mozgathatóak, eltávolíthatóak. A mélyebb típusok esetén (melyeknél a típusnévben a betűjelzés után 2-es következik) a fémpénzek két sorban helyezkednek el. A fémpénz rekeszek lehetővé teszik aprópénzmérő tartók alkalmazását, ily módon a bevétel megszámolása egy alkalmas mérleg segítségével is lehetséges.

CSEKKEK, UTALVÁNYOK, JEGYEK:
A fiók szemközti oldalán rés található, melyen át behelyezhetők a csekkek, utalványok vagy jegyek. A bizonylatok tárolására szánt rekesz az A21, A22, B21, B22, C21, C22 változatokban a pénzbetét alatt van elhelyezve.

HORDOZHATÓ FIÓKBETÉT:
A zárral és fogóval ellátott fedő lehetőséget ad a fiókbetét gyors szállítására. Ez biztonságos megoldást nyújt például a pénztárban dolgozó hölgyek váltásakor. A fedő lehetőséget ad a pénzbevétel nyugodt és biztonságos megszámolására a bolt hátsó terében/traktusában.

ÁLLAPOTJELZŐ:
Az ELZAB Gamma pénztárgép fiókok saját állapotukat is jelezni tudják, vagyis azt, hogy nyitva vagy zárva vannak-e. A fiókok esetében ennek a tulajdonságnak a használata a pénztári berendezések programozásától függ, ami lehetőséget ad például a következő értékesítés automatikus leállítására, ha a fiók nincs bezárva.

A FIÓKOK NYITÁSA:
Az ELZAB Gamma fiókjai közvetlenül a pénztárgépről vagy a számítógépről, illetve kulccsal nyithatóak. A pénztárgép homlokpanelében található zárkulcs három helyzetbe állítható: „blokkolás”, „munka”, „nyitás”. A fiók vész esetén is nyitható, az alján található nyíláson át. A fiók vésznyitása nem lehetséges, ha a zár kulcsa „blokkolás” helyzetben van.

EGYEDI KIVITEL:
A GAMMA B és C sorozatú fiókok egyedi rendelés alapján rendelhetők PC -RS-232 -es interfésszel. Ebben az esetben a fiók közvetlenül a PC soros portjához csatlakozik és a PC -n lévő vezérlő szoftver által küldött vezérlő jel hatására nyílik.